Det er kaldt ute, en skarp vind blåser rundt huset, og alle er opptatt med å forberede nyttårsfestene sine. Det er den tiden av året hvor man prøver noe nytt, for eksempel denne oppskriften på nederlandske smultboller, eller oliebollen.

Nederlandske smultboller: Oliebollen

Nederlandske smultboller er en deilig, bakt godbit fylt med rosiner og som serveres med melis. De er en ekte nederlandsk tradisjon, hvert år er det lange køer foran boder som selger nederlandske smultboller.

I år kan du enkelt lage din egen «sunnere» versjon av nederlandske smultboller med en varmluftsfrityrkoker. Ingen problemer med varm olje, fettete fingre og mange kalorier. Bare kos deg med denne deilige godbiten.

Ingredienser:

- 400 g mel


- 2 ts salt


- 20 g fersk gjær


- 3 dl melk (kroppstemperatur)p>


- 1 ss sukker


- 2 egg


- 200 g rosiner


- Bakepanne til varmluftfrityrkoker


Slik gjør du:

Merk: Hvis du ikke har en bakepanne, bør du ha mindre melk i oppskriften. Dette vil gjøre deigen fastere og mer egnet for det standard luftfrityrkokerbrettet. Dessverre vil dette endre smaken av og konsistensen til de nederlandske smultbollene.

1. Løs opp gjæren i melken, og sett til side i noen minutter.
2. Bland mel, salt og sukker.
3. Tilsett eggene og melk/gjærblandingen i melet.
4. Bland alt sammen for hånd, eller bruk eltekroker. Fortsett med dette i ca. 10 minutter for å få en elastisk deig.
5. Bland i rosinene.
6. Dekk bollen og sett den til side på et lunt sted, og la deigen heve i ca. 1 time.
7. Bruk skjeer til å sette deigboller på bakepannen, og stek dem i 10 minutter på 200 °C. Snu de nederlandske smultbollene etter 5 minutter. (For best resultat må du ikke steke for mange smultboller samtidig.)

Server de nederlandske smultbollene, eller oliebollen, med melis, og kos deg!

Nedis® varmluftfrityrkokere

Bruk din Nedis varmluftfrityrkorker til å lage disse deilige nederlandske smultbollene, eller bruk den til å lage sunne måltider hele året.